Proefsleuven Borgharen/Itteren

Proefsleuvenonderzoeken Borgharen en Itteren

Als je het Maaswerkenonderzoek van Borgharen en Itteren compleet wilt hebben, dan kun je de monografieën over de zeer grootschalige proefsleuvenonderzoeken uit 2003 bestellen. Hier zijn nog enkele exemplaren van beschikbaar. De boeken over de opgravingen in Borgharen en Itteren Voulwames zijn het vervolg op deze onderzoeken. Het onderzoek had een landschappelijke insteek, zodat er een zeer uitvoerig en gedetailleerd fysisch-geografisch onderzoek is uitgevoerd dat op uitmuntende, wetenschappelijke wijze uitgewerkt is door Jurgen de Kramer. Dit waren de eerste onderzoeken waarbij op grote schaal gebruik gemaakt werd van kijkgaten om de landschapsontwikkeling in kaart te brengen. Op de bijbehorende CD’s zijn de “kijkgatenboeken” opgenomen waarin op zeer gedetailleerde wijze alle informatie van de kijkgaten gepresenteerd is. Als je geïnteresseerd bent in rivierlandschappen dan moet je dit boek gelezen hebben.

 

Inventariserend Veldonderzoek Borgharen-Daalderveld waarderende fase

Willem-Simon van de Graaf en Jurgen de Kramer

Met bijdragen van  P. Crombé / I. Devriendt,  J. van Dijk,  W. Dijkman,  H. van Haaster,  H. Kars,  J. Kempkens,  K. Lenting,  R. Panhuijsen,  J. Rücker en S. Delaruelle

2005. Becker & Van de Graaf rapport, slappe kaft, gelijmd, 346 pp. plus CD

Bij het onderzoek zijn elf vindplaatsen vastgesteld, waaronder nederzettingsresten uit verschillende fasen van de Late Prehistorie, een Romeins crematiegrafveld en een Merovingisch wapengraf.

De prijs is € 19,00. Je kunt het boek hier bestellen.

Inhoudsopgave Borgharen proefsleuven

Deze diashow vereist JavaScript.

Inventariserend Veldonderzoek Itteren
waarderende fase

Willem-Simon van de Graaf en Jurgen de Kramer

Met bijdragen van I. Devriendt/Ph. Crombé, J. van Dijk, H. van Haaster, H. Kars, J. Kempkens, K. Lenting, J. Rücker, L. Smits

2005. Becker & Van de Graaf rapport, slappe kaft, gelijmd, 275 pp. plus CD

Bij het onderzoek zijn zes vindplaatsen vastgesteld, waaronder nederzettingsresten uit verschillende fasen van de Late Prehistorie, een crematiegrafveld en een cultusplaats uit de IJzertijd en een nieuwetijdse baksteenveldoven.

De prijs is € 19,00. Je kunt het boek hier bestellen.

Inhoudsopgave Itteren proefsleuven

Deze diashow vereist JavaScript.