Borgharen

Borgharen

Archeologisch onderzoek in het plangebied Daalderveld-Pasestraat te Borgharen

Willem-Simon van de Graaf en Anne Loonen (red.)

Met bijdragen van  I.C.G. Hermsen, S.M. Koeman, M.E.Th. de Grooth, R.G.M. Panhuysen/L. Smits, M. Luijten, S.J. Dresscher, B. van Os, C. Helmich, M.J.L.Th. Niekus, L.M. Kootker, A. Verbaas, J. Grimm, A. Maurer/M. Schepers, J. Hubers en S.R. Troelstra

2013. Archeodienst rapport 137, harde kaft, genaaid gebonden, 498 pp. plus DVD

Deze monografie is het eindresultaat van het grootste archeologische onderzoek in het kader van de Maaswerken in Zuid-Limburg, waarbij meer dan 57.000 m² opgegraven is. In dit boek is een schat aan informatie te vinden.  15 vindplaatsen, waaronder een zeldzame mesolithische site, off-site sporen uit de gehele prehistorie, nederzettingen uit verschillende fasen van de IJzertijd, perifere sporen van een Romeinse villa, een merovingisch grafveld en het beroemde massapaardengraf, dat echter in een apart boek behandeld wordt.

Vooral voor het Mesolithicum en de IJzertijd, maar ook voor de landschapsontwikkeling is deze opgraving een mijlpaal in het archeologische onderzoek in Limburg. 500 pagina’s kennis met o.a. een typencatalogus van het prehistorische aardewerk en met nog eens vele honderden pagina’s bijlagen op de bijbehorende DVD. Draag je de archeologie van Limburg een warm hart toe, dan moet dit boek gewoon in je boekenkast staan.

Het  boek is alleen samen met het boek over het paardengraf te bestellen. De prijs is € 45,00. Je kunt het boek hier bestellen.

Inhoudsopgave Borgharen

 

Deze diashow vereist JavaScript.